Innebandy

Falun tappade solklar ledning

4-0 efter sju minuters spel och ren uppvisning av Faluns innebandyherrar under lördagen. Trots det blev det förlust mot Helsingborg med 8-7 och precis som mot Pixbo ett tapp i den sista perioden.

Av och på-knappen fungerade perfekt i matchinledningen för Falun som trampade gasen i botten. Det såg ut att ge resultat för matchen var i det närmaste avgjord direkt i inledningen. Helsingborgsspelarna hängde inte med alls och Falun visade prov på bländande innebandy.

Sedan hände något för samtidigt som Helsingborg arbetade sig in i matchen med två reduceringsmål i den första perioden så slog också hemmalaget av på tempot och blev statiska i sitt uppträdande.

I den sista perioden var scenförändringen total och Helsingborg gick från underläge till ledning, enda gången för övrigt som laget hade ledningen i matchen. Två minuter före slutsignalen gjorde marcus Gullstrand 7-6 som blev matchavgörande och Falun lyckades inte komma igen.

I Falun gjorde Patrik Malmström tre mål men det räckte alltså inte till poäng denna gång.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".