Vilken väg kommer Musik Vid Siljan att ta? Det vill festivalens VD Micke Börstell gärna veta. Foto: Stefan Ubbesen

Framtiden oviss för Musik vid Siljan

Med betydligt mindre pengar att röra sig med ser framtiden för Musik Vid Siljan oviss ut. Klart är att man från ägarkommunerna Mora-Rättvik-Leksand inte kommer att bidra med lika mycket pengar som förut.

Både Mora och Leksands kommun har bestämt att sänka sina bidrag till Musik Vid Siljan. För Leksands del så innebär det att festivalen kommer att få 235 000 kronor per år vilket är en halvering jämfört med tidigare år. Men Kristdemokraten Sakarias Winberg som sitter i kommunstyrelsen i Leksand tror inte det här behöver betyda slutet för festivalen.
– Jag tror inte det här innebär döden för festivalen och även det skulle sluta så så kan en del saker behöva dö för att få nytt liv, säger Sakarias Winberg.

Även Rättvik sänker sitt bidrag med hälften. Summan från dem kommer i fortsättningen att vara 236 000 kronor.

– Det kostar alltid pengar att tjäna pengar, säger en besviken Micke Börstell som är VD för festivalen. Dessutom har ingen av kommunerna gjort klart med något uppdrag med Musik Vid Siljan inför nästa år, vilket är lika illa som att pengarna uteblir, avslutar Micke Börstell.

Stefan Ubbesen
stefan.ubbesen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".