Ishockey

Mora bäst i daladerbyt

Mora vann det första av säsongens fyra slag om Siljan. Laget var bättre än Leksand på alla punkter och vann helt rättvist daladerbyt i Ejendals Arena med 4-1 (0-0, 0-1, 1-3). Mora var det bättre laget matchen igenom och gav Leksand en svidande förlust.

Redan i matchinledningen visade Mora att laget var laddat. Under den första perioden hade laget spelövertaget och dessutom de flesta chanserna, varav två skott i målramen. I den andra perioden kom ledningsmålet, ett backskott som styrde på Mattias Ekholm framför kassen. När sedan Mikael Zettergren, i powerplay, sköt 2-0 kopplade Mora ett allt fastare grepp om matchen.

Leksand fick dock ett fint läge att ta sig tillbaka in i matchen när två Moraspelare visades ut i mitten av den tredje perioden. Istället var det Mora som gjorde mål i spel tre mot fem, något som fick större delen av publiken att bua ut hemmalaget. Att Leksand till slut fick sitt tröstmål var mest av kuriost värde, Mora gjorde sedan också 4-1 i öppen kasse innan slutsignalen gick.

För Leksands nyförvärv Andreas Johansson blev det en trist afton. I slutet av den andra perioden tvingades han utgå skadad. Hur illa det är med Andreas ville inte lagledningen berätta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".