Vågar inte bo hemma för sonen

En 22-årig man står på torsdagen åtalad vid Mora tingsrätt misstänkt för flera fall av misshandel och olaga hot. Bland annat handlar det om brott mot mannens egen pappa.

Den 22-årige mannen är bland annat misstänkt för att ha hotat fadern genom att hålla en kniv mot hans hals och också för att ha misshandlat honom. Pappan fick ta emot flera slag mot huvudet ,som även dunkades mot en vägg vid ett tillfälle i september.

22-åringen började missbruka narkotika när han var 15 år. Pappan har i en intervju i Falu-Kuriren berättat, att han de senaste månaderna inte vågat bo i sin egen lägenhet av rädsla för sonen.

22-åringen har vid tiden för misshandeln av pappan brukat amfetamin och han står därför också till svars för ringa narkotikabrott.

Rättegången handlar även om misshandel och hot mot en annan person nu i september.

Åtalet omfattar ytterligare fyra fall av olaga hot, som 22-åringen ska ha utsatt två män och en kvinna för. Alla har de enligt åklagaren blivit dödshotade av den åtalade.

Mats Åkergården
mats.akergarden@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".