Här kan det bli på- och avstigning i Korsnäs
FALUN

Korsnäs tågstation väcks till liv

Den gamla tågstationen i Korsnäs utanför Falun kan komma att användas igen. Det är Tåg i Bergslagen, Falu kommun och Banverket som jobbar med förslaget.

Det är svårt att se att det varit en tågstation i Korsnäs, cirka fem kilometer utanför Falun, men det har det. Framtill till 70-talet användes den för fullt. Idag finns visserligen spåren kvar men annars är det rätt igenväxt och den enda byggnad som finns kvar är fallfärdig.

Men nu vill Tåg i Bergslagen, Falu kommun och Banverket att korsnäsborna ska kunna kliva av och på tåget här igen i om några år. Stadsarkitekten Per Grundström säger att kommunen bara positiv till förslaget.

- Det skapar möjlighet för människor som bor här att till exempel tågpendla till Gävle, säger Per Grundström.

Redan nästa år kommer de tågmöten som sker på sträckan att vara här. Nästa steg, om allt går enligt planerna, är att bygga en plattform och annat som behövs för att tågen ska kunna ta upp resenärer.

Eva Rehnström
eva.rehnstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".