Gagnef

3M varslar 25 anställda

3M, som för fem år sen tog över Hörnells i Gagnef, har varslat 25 anställda om uppsägning. Enheten i Gagnef har under en längre tid drabbats hårt av den globala lågkonjunkturen. Den har lett till kraftigt minskad efterfrågan och orderingång.

Företagsledningen ser i sina prognoser ingen antydan till återhämtning under nästa år.

- Det är förstås mycket tråkigt att återigen behöva ge den här typen av besked till våra medarbetare i Gagnef, säger Petter Hagander, personalchef i 3M Svenska AB.

- Men just nu ser vi ingen annan utväg efter att orderingången under en längre tid har tappat kraftigt i volym.

- Jag vill kraftigt understryka att vi fortfarande från 3M:s sida har en stor framtidstro när det gäller produktionen i Gagnef och de världsledande produkter som tillverkas här, säger Petter Hagander.

- Vi gör detta enbart för att säkerställa den framtida produktionen och vi hoppas förstås på att kunna välkomna våra medarbetare tillbaka när konjunkturen vänder.

3M, som bland annat tillverkar automatiska svetsglas, har 150 anställda i Gagnef.

dalanytt@sr.se

3 M

är ett multinationella företag som finns i 60 länder och har 79 000 anställda. Försäljning i världen: ca 75 miljarder kr.

I Sverige finns 650 anställda. Försäljning i Sverige: 2 miljarder kr.

I Gagnef tillverkas svetshjälmar och andningsskydd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".