Pensionärsprotesterna

Dala-PRO demonstrerar inte

Idag demonstrerar pensionärer över hela landet mot att de får betala högre skatt än de som jobbar. Men i Dalarna är det inte några sådana demonstrationer. Nils Nilsson, ordförande i PRO, Pensionärernas riksförbund i Dalarna, säger att ilskan istället riktas mot Folksam och den halverade begravningsförsäkringen.

Enligt PRO betalar en genomsnittspensionär ungefär 700 kronor mer i månaden i skatt än en person som jobbar p g a regeringens jobbskatteavdrag. Det är därför som pensionärer på orter i hela landet demonstrerar idag.

Men i Dalarna har skattefrågan överskuggats av den senaste tidens ilska mot Folksam, som halverat begravningsförsäkringen för många pensionärer.

- Vi har inte fått någon reaktion från medlemmar i Dalarna, att vi ska ut och demonstrera om skatterna. Istället så ringer och mejlar många till Folksam och protesterar mot förändringarna i begravningsförsäkringen, säger Nisse Nilsson, ordförande i PRO Dalarna.

Matilda Eriksson-Rehnberg
matilda.eriksson-rehnberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".