leksand

Hockeyläkaren slår tillbaka

I slutet av förra veckan anklagades Leksands IFs läkare Ronny Borelius för att ha vilselett landstinget när han vaccinerade delar av hockeylaget mot svininfluensan. Men nu slår Ronny Borelius tillbaka. Han säger att han inte har vilselett någon.

- Självklart så kommer jag att ta juridisk hjälp. För det här är förtal. Det är ett påhopp som har fördärvat min framtid så oerhört, säger Ronny Borelius.

Landstinget överväger också rättsliga åtgärder, och anklagar Ronny Borelius för att ha vilselett landstinget när han vaccinerade delar av hockeylaget mot svininfluensan.

Ronny Borelius säger nu att han varit helt öppen mot landstinget med vad han skulle göra. Nämligen vaccinera de i hockeylaget som tillhörde riskgrupperna. Många har till exempel astma.

- Varför skulle mina riskpatienter i Leksands IF vara mindre värda än riskpatienterna på Leksands vårdcentral, frågar sig Ronny Borelius.

Johannes Rosendahl
johannes.rosendahl@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista