MORA

Olsson kan bli riksdagskandidat

Socialdemokraterna i Mora, Orsa, Rättvik och Älvdalen har nominerat Gunillahelen Olsson från Mora som ny riksdagskandidat för den norra länsdelen inför valet nästa år. Gunillahelen Olsson jobbar idag som slöjdlärare och började med politiken först 2004 efter att ha stött på problem med den kommunala barnomsorgen.

Det är främst skol-, kultur- och regionalpolitiska frågor som Gunillahelen Olsson vill driva om hon kommer in i riksdagen. Nu är hon precis hemkommen från socialdemokraternas partikongress där hon varit med och drivit igenom att partiet måste satsa mer på landsbygden.

- Det man har tappat är fokus på dom mindre regionerna och landsbyggden, säger Gunillahelen Olsson.

Det kan bli två platser lediga bland Dalarnas socialdemokrater i riksdagen efter valet nästa år, varken Marita Ulvskog eller Anneli Särnblad kandiderar då. Därför nominerar socialdemokraterna i Mora Gunillahelen Olsson som ny riksdagskandidat för norra Dalarna.

Bengt Åke Rehn är ordförande för socialdemokraterna i Mora och han anser att det är viktigt att få med en kandidat från norra Dalarna i riksdagen. Han tror att Gunillahelen Olsson har alla förutsättningar att ta sig dit.

- Hon är väldigt verbal, duktig, aktiv, engagerad, säger Bengt Åke Rehn.

På distriktskongressen den 12 december avgörs det hur kandidatlistan från Dalarnas socialdemokrater ska se ut på.

Matilda Eriksson Rehnberg
matilda.eriksson.rehnberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista