Smedjebacken

Mässa för den riktiga måltiden

Måltiden står som vanligt i centrum för matmässan i Smedjebacken den 14 november. Förutom att ett 30-tal utställare presenterar sig, blir det en tävling mellan fyra skolor på temat skolmat.

Tillsammans med fyra kamrater är Amanda Odell en av de tävlande.

– Vi ska laga en måltid och huvudingredienser är bland annat senap coh kyckling, det ska bli nyttig skolmat. Det är viktigt att få rätt smak på maten och det utan tillsatser av olika slag, förklarar Amanda Odell.

– Det är ett superhemligt recept, säger hon med glimten i ögat. Det är viktigt med bra skolmat.

Göran Walldén är lärare vid Hotel- och Restaurangskolan.

– Intresset för att bli kock är stort, berättar han. Men alla kan ju naturligtvis inte bli stjärnkockar.

Stefan Ubbesen
stefan.ubbesen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista