Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Smedjebacken

Mässa för den riktiga måltiden

Publicerat torsdag 5 november 2009 kl 18.09
Göran Walldénoch Amanda Odell.Foto: Stefan Ubbesen

Måltiden står som vanligt i centrum för matmässan i Smedjebacken den 14 november. Förutom att ett 30-tal utställare presenterar sig, blir det en tävling mellan fyra skolor på temat skolmat.

Tillsammans med fyra kamrater är Amanda Odell en av de tävlande.

– Vi ska laga en måltid och huvudingredienser är bland annat senap coh kyckling, det ska bli nyttig skolmat. Det är viktigt att få rätt smak på maten och det utan tillsatser av olika slag, förklarar Amanda Odell.

– Det är ett superhemligt recept, säger hon med glimten i ögat. Det är viktigt med bra skolmat.

Göran Walldén är lärare vid Hotel- och Restaurangskolan.

– Intresset för att bli kock är stort, berättar han. Men alla kan ju naturligtvis inte bli stjärnkockar.

Stefan Ubbesen
stefan.ubbesen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".