Borlänge

Måste bli bättre på rekrytering

Dalarnas arbetsplatser står inför ett generationsskifte. Även om det är lågkonjunktur idag behövs många nya medarbetare i framtiden. Dalaföretagen måste bli bättre på att rekrytera för att klara generationsskiftet.

För att klara framtidens rekryteringar måste företag, kommuner, landsting och myndigheter bli attraktiva arbetsplatser. Under fredagen hölls en konferens i Borlänge om framtidens medarbetare.

- 2012 ska vi vara med och slåss i toppen om att vara Dalarnas attraktivaste arbetsgivaren i Dalarna, säger Eva Martinsson, Dellner Cuoplers utanför Falun.

Så även om det i dag finns många arbetslösa, så finns det ingen anledning för arbetsgivarna att slå sig till ro.

- Vi vet att alldeles snart så vänder konjunkturen och om vi inte är en attraktiv arbetsgivare så kommer ingen till oss, säger Eva Martinsson.

Lena Nordström på Triple Steelix - som är ett samarbetsorgan för företag inom stålsektorn - tycker att en del småföretag inte inser behovet inför framtiden.

- Där jobbas det inte så långsiktigt med kompetens- och rekryteringsfrågor som på de lite större företagen, säger Lena Nordström.

Stefan Ubbesen
stefan.ubbesen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista