Camilla Lindberg

"Har blivit en riksbråkstake"

Camilla Lindberg är ohotad etta på Folkpartiets riksdagslista för Dalarna. Under sin första riksdagsperiod har hon blivit en uppmärksammad person. Jag har väl blivit något av en riksbråkstake, kommenterar hon det själv.

Folkpartiet i Dalarna beslutade i lördags hur listan till nästa års riksdagsval ska se ut. Inte oväntat står Camilla Lindberg, Borlänge, kvar som första namn på den.

– Det känns jätteskönt, är hennes kommenter. 

Sin första mandatperiod i riksdagen beskriver hon:

– Omtumlande.

Under den perioden har hon också blivit ett känt namn i politikersverige.

– Ja, jag är väl lite av en riksbråkstake, säger hon.

– Jag är van vid att vara lite bångstyrig. Det är inte så att jag vill vara bråkig, men jag står för mina ideal och principer.

Folkpartiet i Dalarna går nu ifrån modellen med varvade listor, att vartannat namn är en kvinna och vartannat en man.

– Vi var först med varvade listor och nu är också först med att gå ifrån dem, berättar Camilla Lindberg.

– Vi ser istället mer till individen än till könet och tror att vi är så jämställda i våra hjärnor att det inte blir ett gäng med antingen män eller kvinnor i toppen.

--Det blir ganska varvat på ett naturligt sätt.

Folkpartiet Dalarnas riksdagslista vid valet nästa år har det här utseendet:

1. Camilla Lindberg, Borlänge, 2. Adrian Svensson, Rättvik, 3. Monica Lundin, Borlänge, 4. Bo Brännström, Avesta, 5. Lotta Bergstrand, Säter, 6. Veronica Hedenmark, Falun, 7. John Thornander, Borlänge, 8. Björn Guström, Rättvik, 9. Gerd Adolfsson, Leksand, 10. Åsa Nilser, Falun

Johannes Rosendahl
johannes.rosendahl@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista