Örebro

Dalkarl i sexhärva med unga tjejer

En 55-årig man från Dalarna misstänks vara inblandad i en sexhärva i Örebro. Han sitter häktad misstänkt för andra brott.

Ytterligare en person har identifierats i sexhärvan i Örebro. Det är en 55-årig man från Dalarna, som redan sitter häktad, misstänkt för andra brott, rapporterar Sveriges Radio Örebro.

Sammanlagt är nu fem män misstänkta för att ha köpt sex av två unga Örebroflickor. Polisen har nu bekräftat att det var via så kallade teledejting-sajter som härvan startade.

Det var efter SRs Örebros avslöjande i morse - där flera källor berättat att det var via teledejting som männen och flickorna träffats  nu väljer alltså även polisen att gå ut med dessa uppgifter, kring den uppmärksammade sexhärvan.

Det bekräftar även att det finns filmer i utredningen. De har filmats av de inblandade.

De tre män från Örebro som sitter häktade misstänkta för bl barnvåldtäkt erkänner att de träffat tjejerna via teledejting, att de köpt sex av dem, men däremot nekar de till brott med hänvisning till att de trott att flickorna var 18 år. I verkligheten är de 13 och 16 år, men den yngsta var 12 när sexköpen började.

Utöver de tre som sitter häktade, och den nyidentifierade mannen i Dalarna, så är ytterligare en man anhållen i sin frånvaro.

dalanytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".