Trafficking diskuterades i Falun

Människohandel, trafficking och prostitution stod på agendan idag när Länsstyrelsen och Dalapolisen hade ett seminarium i Falun. Restauranger, hotell och taxiverksamhet var bland annat inbjudna.

Anledningen till att bjudit in restaurang- och hotell personal samt de som jobbar inom taxiverksamheten var för att polisen vill ha hjälp av dem att upptäcka prostitution eller människohandeln.
--Överallt där det finns en efterfrågan förekommer den här formen av hantering av människor också, säger Patric Cederlöf som är nationell samordnare mot prostitution och människohandel.

Polisen får för lite information om brott rörande människohandel. Hotellpersonal har ringt när de misstänkt att det förekommit prostitution men då har gästerna redan hunnit lämnat Dalarna. Nu har Dalapolisen sökt medel för att kartlägga människohandeln och personal ska utbildas.

Emma-Karin Björk
emma-karin.bjork@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".