DALRNA & ÖREBRO LÄN

Man misstänkt i övergreppshärva

En man från Dalarna misstänks ingå i en sexhärva som utreds i Örebro och han är också misstänkt för flera liknande brott i Dalarna.

En 55-årig man från Dalarna är misstänkt för flera fall av våldtäkt mot barn och köp av sexuella tjänster av barn i både Dalarna och Örebro län.

Sexhärvan som uppdagats i Örebro handlar om två unga flickor i Örebro som utsatts för upprepade sexuella brott av de inblandade männen. Männen ska ha betalat flickorna för sexuella tjänster, som dessutom filmats när de utförts.

De ska ha fått kontakt med varandra via en så kallad teledejtinglinje, något som kan påminna om gamla tiders heta linjen.

Den 55-årige mannen från Dalarna är den senaste person som delgivits misstanke om brott i Örebro-härvan och han misstänks ha gjort sig skyldig till exakt samma brott i flera kommuner i Dalarna.

Han är misstänkt för våldtäkt mot barn i flera fall under flera års tid och dessutom försök till våldtäkt av barn och köp av sexuella tjänster av barn. Allt ska ha pågått från 2005 och framåt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".