Hockeyallsvenskan

Leksand nollade Björklöven

Via periodsiffrorna 1-0, 1-0, 2-0 så blev det en enkel resa i en relativt sömnig match för Leksand som i och med segern tillfälligt tog över serieledningen igen. Björklöven vägde för lätt när man väl skapade chanser framför Joacim Eriksson i Leksandsmålet. Nu får Umeålaget på allvar börja oroa sig för bottenstriden.

Leksand inledde målskyttet på ett hejdundrande sätt när Henrik Andersen gjorde sitt första A-lagsmål. I efterföljande firande skulle han på sedvanligt manér slänga sig mot plexit och ta emot publikens jubel. Nu var det bara så att plexit gav vika och den unga Leksandsforwarden fortsatte över sargen och ned på backen framför en något oroad publikskara. När han snabbt kravlade sig upp och över sargen in på rätt sida igen och händelsen repriserades på jumbotronen så byttes oron mot skrattsalvor och det kunde nog Henrik bjuda på, det var i mångt och mycket hans formation som låg bakom tisdagens seger.

Övriga målskyttar för Leksand var Pelle Prestberg med två mål och Thomas Rhodin med ett mål.

För Björklövens del innebär förlusten att om samtliga resultat i den nittonde omgången bär laget emot kan man hamna på jumboplatsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".