alpint

Ingen repris för Olsson

Hans Olsson från Mora slog igenom rejält förra säsongen med två pallplaceringar i världscuppen. En av de var i Lake Louise där Olsson körde ner för backen som trea och tog Sveriges första pallplacering i ett VC-störtlopp någonsin. Det räckte inte så långt i säsongens premiär, dalaåkaren slutade på tionde plats.

Hans Olsson hoppades på en repris från förra året när världscupen hade premiär i Lake Louise. 

- Jag har ju jättehöga mål, jag vill vara bättre än förra året. Men man måste ha alla aspekter med. Prickar jag allt rätt, då kan jag vinna här. Men missar jag kanske det inte ens blir topp tio, sade han till TT innan tävlingen.

Det blev varken succé eller fiasko. Olsson, med startnummer elva, hade en mindre bra inledning på loppet och tappade mycket tid fram till mellantiderna, men en stark avslutning vägde upp. Det slutade med en tionde plats.

En till svensk var bland topp-tio när tävlingen sammanfattades. Veteranen Patrik Järbyn blev nämligen sjua. Schweizaren Didier Cuche vann. Han tog sig ner för backen 1,03 sekunder snabbare än Olsson.

I damernas storslalom, som arrangerades i Aspen, så körde Therese Borssén ur i det första åket. Där vann tyskan Kathrin Hölzl.