ishockey

Målrikt när Mora vann

Det var en spännande och svängig tillställning mellan Mora och Örebro. Efter en sömning och målsnål första period så hettade det till och lagen turades om att kontrollera ledningen. Det blev till slut riktigt många mål, och Mora vann med 6-4.

Kanske var Örebro inte riktigt med rent mentalt i inledningen, efter att laget tagit fel på tiden för matchstart och kommit sent till FM Mattsson Arena. Det var Mora som kopplade greppet när Niklas Fogström satte dit 1-0 efter halva första perioden.

Örebro var det bättre laget i andra perioden. Laget hade gått ifrån till 2-1 efter tio minuter, men Mora utnyttjade ett powerplay och fick in en kvittering genom Daniel Viksten.

Nykomlingen Örebro, den friska fläkten i Hockeyallsvenskan, spelade offensivt och satte press i Moras zon. Men dalalaget kunde utnyttja den bristande defensiven hos gästerna och svarade med flera giftiga kontringar.

Mora kopplade greppet om den svängiga matchen i tredje perioden. Med tre minuter kvar gjorde Martin Johansson 5-3, men spänningen höll i sig när Örebro reducerade bara 20 sekunder senare. Mark Owuya lämnade kassen och Örebro förstärkte med ytterligare en utespelare. Istället fastställde Mikael Zettergren slutresultatet med en halv minut kvar av matchen.