ishockey

Leksand sköt hem tre poäng

Leksand fortsätter att vinna och behåller ledningen i Hockeyallsvenskan utan att spela något glänsade spel. Den femte raka vinsten kom mot Borås, som besegrades med 5-3.

Det var, som ofta när Leksand kommer på besök, mycket publik och ett taggat hemmalag. Borås vann skotten med hela 14-3 i första perioden, men lagens effektivitet var väldigt olika. Leksand hade med sig 1-1 i pausvilan efter att formstarka Tomas Kollar gjort mål för andra matchen i rad.

Det var stökigt och bråkigt i mittperioden, vilket resulterade i flera utvisnigar. Borås gick ifrån till 3-1 på bara en och en halv minut i andra perioden, men Leksand kunde reducera i powerplay när Oliver Ekman-Larsson sköt in pucken.

Kvitteringsmålet var som att se en repris. Leksand hade ställt upp i powerplay och återigen var det Oliver Ekman-Larsson som avlossade ett hårt skott från blålinjen.

Leksand såg ganska sömnigt ut stundtals, men visade styrka genom att vinna ändå. Patrik Carlsson gjorde dalalagets tredje mål i powerplay och Pelle Prestberg avslutade målskyttet i öppen kasse när Borås stred för en kvittering.