Ishockey

Åttonde raka för Mora!

Mora IK har ett fantastiskt flyt för närvarande. På lördagskvällen kom lagets åttonde raka seger i den allsvenska ishockeyn. Björklöven besegrades klart med siffrorna 4-1 (0-1, 3-0, 1-0) och nu har Mora rejäl toppkänning i tabellen.

Efter en lite blek inledningsperiod vaknade Mora till på allvar i den andra perioden. Jens Jakobs kvitterade till 1-1 efter att ha förvaltat en retur på ett mästerligt sätt. När sedan Mikael Simons och Jens Jakobs igen - inom loppet av en halv minut - ökade på till 3-1 kändes Björklövenspelarna väldigt vissna.

Iden tredje perioden hade Mora lekstuga och Björklöven ska vara nöjt med att Moras seger stannade vid 4-1. Bäst i Mora IK var forwarden Martin Johansson, som gjorde ett av målen, men Jens Jakobs blev alltså målbäst med sina två fullträffar.

Om Malmö besegrar AIK på bortais under söndagen, då har Mora tagit sig upp på kvalserieplats i tabellen. Återstår nu att se hur lång Mora kan göra sin segersvit...

För Björklöven blir det att ladda om. Laget måste börja spela som ett lag - om inte kan klubben glömma målsättningen att komma till playoff.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista