bandy

BS förlorade mot bottenkonkurrent

Falu BS åkte på sin elfte förlust för säsongen när Haparanda vann med 9-3 på Lugnet. Falun hade inte några problem att skapa chanser, men likt ett typiskt bottenlag så var det svårare att sätta dit dem.

Kanske hade matchbilden blivit en annan om Johan Kruse gjort mål på ett friläge i inledningen. Det var inte bara Kruse som missade klara målchanser för BS del, publiken fick se några fler missade frilägen innan slutsignalen.

Istället var det Haparanda som gjorde första målet i den 18 minuten och efter det följde fem mål till i den första halvleken.

Bortalaget hade naturligtvis kopplat ett järngrepp om matchen, och trots att Falu BS fick in två snabba reduceringar genom Mathias Johansson och Anders Westin i andra halvlek, så blev det aldrig riktigt jämnt. BS sista mål gjordes av Emanuel Sundqvist i den 82:a minuten.

Falu BS åkte på ännu en klar förlust och är fortfarande näst sist i elitserien med fyra poäng upp till närmaste laget Kungälv på kvalplats. Haparanda, som ligger på den andra kvalplatsen, ryckte något från de andra bottenlagen i och med segern.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista