Marita Hilliges, till höger, föreslås bli ny rektor vid Högskolan Dalarna. Här tillsammans med högskolans styrelseordförande Lars-Ove Staff, och avgående rektorn Agneta Stark. Foto: Stefan Ubbesen
Högskolan Dalarna

Marita Hilliges föreslås bli ny rektor

Högskolestyrelsen föreslår att Marita Hilliges blir ny rektor vid Högskolan Dalarna efter Agneta Stark.

Marita Hilliges arbetar idag som prorektor vid Högskolan i Halmstad och hösten 2008 utnämndes hon till professor vid Högskolan i Halmstad.

Enig styrelse
Ordföranden i högskolestyrelsen Lars-Ove Staff säger att det är en enig rekryteringsgrupp och en enig styrelse som står bakom förslaget.

Lars-Ove Staff säger att de är mycket nöjda med att Marita Hilliges också väljer Högskolan Dalarna.

– Det är ett modernt, progressivt och modigt lärosäte, säger Marita Hilliges.

Regeringens beslut
Högskolestyrelsens förslag går nu vidare till regeringen som slutligt avgör vem som blir ny rektor för Högskolan Dalarna.

Nuvarande rektorn Agneta Stark går i pension den 30 juni 2010.

– Hon har varit en oerhört framgångsrik rektor men jag antar utmaningen. Jag ser jättemånga möjligheter, säger Marita Hilliges.

Många meriter
Marita Hilliges är ordförande i Sveriges universitet och högskoleförbunds expertgrupp för kvalitetsfrågor, vetenskaplig ledamot i regionala etikprövningsnämnden i Lund och har ett antal styrelseuppdrag.

Under 1980-talet studerade hon på tandläkarhögskolan, Karolinska Institutet (KI) och doktorerade i medicinsk vetenskap vid KI 1997.

dalanytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista