Webben - ett allt viktigare verktyg

Webben blir allt viktigare för politikerna när de vill nå väljarna. Det är den insikten som gör att Centerpartiet i Dalarna nu kommer att arrangera två inspirationsdagar i Tällberg med start imorgon.

Det blir föreläsningar och intensivt bloggande, eftersom bloggarna fungerar som ett stort fikarum där det snackas på nätet. Både kommunalråd, andra politiker och vanliga medlemmar kommer att blogga, och Lena Reyer-Ingman, som är Dalacenterns ordförande, tycker att det är viktigt att vara ute på webben och nya bloggar ska också startas under inspirationsdagarnas gång.

Dagarna blir samtidigt litet av en upptakt och övning inför valrörelsen.

- Man formulerar sig friare på en blogg än i traditionella politiska sammanhang och då kommer man också lättare till tals med andra, säger Lena Reyer-Ingman. Att folk som surfar på sidan också kan skriva kommentarer gör att man får en dialog som är väldigt lätt att delta i för alla, och det är ett viktigt sätt att kommunicera med väljarna och få veta vad folk tycker är viktigt.

Anders Brundell
anders.brundell@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".