VARGJAKTEN

Protestbrev mot vargjakten

Vargjakten har väckt starka känslor. De senaste dagarna har det kommit hundratals brev till regeringen med protester mot licensjakten på varg.

Miljöministern Andreas Carlgren och jordbruksminister Eskil Erlandsson har fått närmare 300 brev från allmänheten. Breven kommer från hela landet men också från utlandet.

Enligt Ingrid Fernström, registrator på miljödepartementet, reagerar folk mot formen för jakten och de anser att det är fel att skjuta tio procent av vargarna när det finns så få vargar.

Protesterna kommer bland annat från regeringens egna väljare som säger sig vara så besvikna på regeringen att de hotar med att rösta på oppositionen i höst om inte regeringen ändrar sin politik i fråga om vargjakten.

Protesterna mot vargjakten kommer också från allmänheten i utlandet som reagerat på jakten. De skriver bland annat att de är besvikna på den svenska regeringen och de önskar att regeringen ska tänka om.

dalanytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista