Malung

Kyrka auktionerar ut tavla på nätet

Kyrkan i Malung provar att auktionera ut en tavla till högstbjudande på internetsajten Tradera. Detta för att samla in pengar till arbetet med flyktingar i kommunen.

Tavlan heter Julens budskap och är målad av konstnären Margareta Anstrin. Behållningen går oavkortat till arbetet tillsammans med flyktingar i församlingen och prästen Lennart Pettersson vill på detta viset bidra till arbetet.

- Behoven har blivit väldigt stora och vi har många som jobbar ideellt med flyktingarbetet här uppe i Malung, säger han.

- Ingen har lagt bud än och konst är kanske inte särskilt attraktivt på det sättet så den kanske är svårsåld men vi får prova, man vet aldrig.

Till och med imorgon kan man lägga bud på tavlan och om ingen lägger något bud så kommer tavlan troligtvis att säljas på en annan lokal auktion enligt prästen Lennart Pettersson.Lisa Linder Lindberg
lisa.linder-lindberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".