Dala-Järna

De får äntligen stanna i Dalarna

Efter sju års kamp och tre barn födda här har Ayman Saleh och hans familj i Dala Järna till sist fått tillstånd att leva och arbeta i Sverige. Tack vare några steg in i Norge.

Det var bland annat jobbet som gjorde att Ayman Saleh och familjen äntligen fick det här tillståndet. Många har nu velat dela familjens glädje.

- Vi fick beskedet i fredags och i lördags när vi öppnade butiken var det många kunder som kom dit och gratulerade oss, säger Ayman Saleh.

Familjen var tvungna att söka något som heter arbetskraftisinvandring, och detta får inte ske från Sverige. 

Ayman Saleh och hans familj fick sitt "ja" på ett lite annorlunda vis. De åkte till Norge och skulel där besöka ambassaden som var stängd. Men genom ett samtal till Migrationsverket fick familjen reda på att de kunde få godkänt genom att bevisa att de befann sig i Norge.

- Vi tog bilder på oss vid gränsen för att bevisa att vi var i Norge, säger Ayman Saleh.

Nu får familjen stanna i två år och efter att den tiden gått ut får man ansöka om att få förlängt och efter fyra år kan man få ett permanent uppehållstillstånd.Dalanytt
dalanytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista