Sara Tahmirpour omgiven av Michael Toivio, Henrik Sundin och Jesper Heed från Peace and Love. Foto:Peter Dahlkvist
Sara vann fredsresa

Vill ge kärlek till behövande

Det känns viktigt att få ge av min kärlek till folk som behöver den. Det framhåller Sara Tahmirpour från Smedjebacken, som nu åker till Mexiko på fredsresa och arbete på ett barnhem. Hon är den första vinnaren i Peace and Loves fredsreseprojekt.

Det var vid förra sommarens festival, som erbjudandet gick ut att alla som hade en idé om välgörenhetsarbete ute i världen, kunde få möjlighet att få resan dit betald av Peace and Love.

Första vinnaren har nu presenterats. Det blev 20-åriga Sara Tahmirpour från Smedjebacken.

– Nu får jag göra det jag drömmer om, säger hon.

– Hon kom med en mycket målande ansökan, berättar Henrik Sundin vid Peace and Love Foundation, som tagit över en stor del av den vanliga festivalorganisationens arbete för rättvisa och mångfald i välrden.

– Hon brinner för det här och när vi läste hennes ansökan kände vi att det här är en tjej, som kommer att göra mycket bra om vi sänder ut henne.

Sara Tahmirpour ska arbeta på ett barnhem i Mexiko.

– Där får jag arbeta med andra volontärer och byta blöjor, läsa läxor med barnen, laga mat och mycket annat, säger Sara entusiastiskt.

– Det känns viktigt att få ge av sin kärlek till folk som så väl behöver den.

Yttrligare en vinnare av en fredsresa kommer snart att presenteras.

Peter Dahlkvist

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".