Mora BB

Oppositionen rasar över BB-affären

Den politiska oppositionen i Dalalandstinget är kritiska till hur majoriteten skötta BB-frågan i Mora.

Jan Wiklund (m) säger att landstingsledningen borde ha satt sig ned med de privata intressenter som funnits och diskuterat fram en lösning.

- Då kanske det hade kunnat komma någon till Mora och prövat något nytt, säger Wiklund. 

Han tror nu att det blir svårt att öppna BB igen i framtiden.

- Ju längre tid verksamheten är stängd desto svårare bilr det.

"(S)pel för galleriet"

Även Birgitta Sacrédeus (KD) är kritisk:

- Det blev ett (s)pel för galleriet, skriver hon i ett pressmeddelqande.

- Mora lasarett har nu tappat tid genom att S, V och MP har hanterat BB-ärendet så ogenomtänkt. Inte byggt på beprövad erfarenhet från andra landsting i komplicerade upphandlingsärenden. Nu får Mora BB/förlossning gå sotdöden tillmötes om inga klara fortsatta steg anvisas, skriver hon.

"Kört i botten"

Göran Engström (C) är inte överraskad av utgången:

- Det förefaller något naivt att tro att när man väl kört en verksamhet i botten, varför skulle någon annan klara av eller vilja driva den utifrån de förutsättningar som angivits? Tyvärr har våra farhågor besannats, skriver han i ett pressmeddelande.

- Om landstinget verkligen velat hade man kunnat göra som vi förespråkade. Vi hade hellre sett att man gjort som i Stockholms läns landsting, som hittills är de enda som lyckats upphandla ett privat BB.

-Nu åligger det landstinget att själva klara ut hur man tänker sig driva Mora BB i fortsättningen, avslutar Göran Engström.

dalanytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista