ishockey

Tungt för Borlänge och Hedemora

Efter en tung start på Allettan så krävdes det nästan seger för dalalagen för att hänga på tåget. Borlänge åkte på en ny förlust, den här gången mot Nyköping med 3-2. Hedemora blev också poänglöst, efter storförlust mot Enköping med 5-0.

Borlänge, succélaget som radade upp segrar i division I innan årsskiftet, såg taggat ut i matchinledningen efter den tunga starten på Allettan. Kämpaglöden gav också utdelning, och hemmalaget gick ifrån till 2-0 inom loppet av en minut och fyra sekunder i mitten av första perioden efter mål av Stefan Högberg och Fredrik Davidsson.

Nyköping gjorde det enda målet i andra perioden, och ännu tajtare blev det i början av tredje perioden. Då dröjde det bara 47 sekunder innan Nyköping kvitterade. Bara minuten senare kom också gästernas ledningsmål. Men Borlänge taggade till rejält igen och det blev en grinig och slitig spelbild i slutet, dock utan några fler mål.

Inte heller Hedemora lyckades ta några poäng. Laget förlorade på bortaplan mot Enköping med 5-0.

I och med förlusterna ser det nu väldigt svårt ut, nästan omöjligt, för Borlänge och Hedemora att ta sig vidare från Allettan till allsvenskt kvalspel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".