Rally Sweden

Hirvonen vann före Loeb

Finnländaren Mikko Hirvonen vann Svenska Rallyt (Rally Sweden) som kördes i Värmland. Hasse Gustafsson från Vansbro lyckades bäst av dalaförarna.

Hirvonen vann före världsmästaren Sebastian Loeb, Frankrike.

– Jag är verkligen nöjd och det är en fantastisk start på säsongen, sa Mikko Hirvonen.

Han gick upp i ledningen på fredagseftermiddagen. Under lördagen jagades han av Loeb, men söndagssträckorna blev mest ett bevakande av placeringarna.

- Jag attackerar inte längre, konstaterade tvåan Sebastian Loeb vid serviceuppehållet i Hagfors.

Han ville inte riskera sin andraplats och de poäng den ger Citroën i märkesmästerskapet.

Under lördagen var rallykaravanen under några timmar i Dalarna med två specialsträckor som kördes två gånger med mål i Sågen och Fredriksberg. Som vanligt var det mycket folk ute i skogarna för att se rallyt.

Hasse Gustafsson från Vansbro lyckades bäst av dalaförarna i Svenska Rallyt.

Gustafsson, som inte kört rally på ett år, visade att takterna sitter i när han blev femma i klassen för otrimmade bilar med fyrhjulsdrift.

Thomas Thunström, Ludvika, blev näst bäste dalaförare på nionde plats, Andreas Israelsson, Vansbro, blev tia, Tommy Vestlund, Borlänge, elva och Markus Hällbo, 19:e ekipage och sista av dem som tog sig i mål.

dalanytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".