Ishockey

Leksand vann - Mora förlorade

Leksand befäste serieledningen i hockeyallsvenskan, Mora tog inte sista (?) chansen att hänga på för en direktplats till kvalserien. Leksand hade dock stora problem med jumolaget Oskarshamn men vann till slut med 5-2. Mora förlorade knappt hemma mot Västerås med 3-2.

Mora hade svårt att hitta ett vägvinnande spel i den viktiga hemmamatchen mot Västerås. Gästerna var i ledningen med både 1-0, 2-1 och 3-2, vilket också blev segermålet.

Det såg trögt och segt ut för Mora, som nu kanske får inrikta sig på att ladda inför playoff-spelet. En av dem som hade fart var tvåmålsskytten Mikael Zettergren. Det skiljer nu nio poäng upp till Växjö på tredjeplatsen med sex matcher kvar att spela.

Leksand gjorde en ny - i stora stycken - bedrövlig insats, den här gången mot jumbolaget Oskarshamn. Smålandslaget, utan nio av sina ordinarie spelare, ledde efter två perioder med 2-1 och det fanns dessutom bud på fler mål för seriens tabellmässigt sämsta lag.

I inledningen av den tredje perioden vände Leksand till 3-2 på mindre än tre minuter och sedan kunde laget gå ifrån ytterligare. Oliver Ekman-Larsson, den duktige backen, kanske har fått fart på grejerna så här i slutet av säsongen. Oliver var nämligen inblandad i de tre av de första Leksandsmålen.