Ishockey

Seger för Leksand - Stryk för Mora

Leksand vann på hemmaplan mot Almtuna med uddamålet, 3-2. För Moras del var det bortamath mot Troja/Ljungby, och laget lyckades inte ta några poäng utan förlorade istället med uddamålet, 4-3.

Efter en tråkig och händelselös första period, där båda lagen såg sömniga och oinspirerade ut, så var det Leksand som lyfte upp spelet. Thomas Rhodin prickade in ledningsmålet efter bara 43 sekunder i mittenperioden, direkt efter att Almtuna blivit fulltaligt.

Hemmalaget skapade sedan en hel del målchanser, och det var Oliver Ekman-Larsson som sköt in 2-0 genom ett dragskott från backposition där pucken letade sig upp i krysset. Trots Leksands spelövertag så fick Almtuna en chans att komma in i matchen när Tony Virta drog på sig en onödig utvisning i mittzonen, och gästerna reducerade också i powerplay strax innan paussignalen.

Almtuna kvitterade också i början av tredje perioden, men Leksands Jussi Pesonen gjorde det avgörande 3-2-målet fyra minuter senare.

Mora åkte istället på en uddamålsförlust i lagets match mot Troja/Ljungby. Robin Gartner tog ledningen för Mora men Troja kvitterade i den andra perioden. Den tredje perioden blev spännande med flera utvisningar och många mål. Troja gick ifrån till 4-2 och Mora orkade inte komma ikapp, trots Daniel Vikstens reducering i powerplay i mitten av perioden.