Borlänge

Taxirånare åtalas för mordförsök

De tre män män som misstänks för det grova taxirånet mellan Borlänge och Ludvika i höstas har nu åtalats. De är misstänkta för bland annat försök till mord och grovt rån.

Natten till den 21 november i fjol hoppade de tre männen in i en taxi i Borlänge för att bli transporterade till Ludvika.

Strax utanför Borlänge stoppade männen färden. Enligt åklagaren drog två av männen, en 24-åring och en 32-åring, ut taxiföraren ur fordonet, misshandlade honom med sparkar och slag och högg honom med en kniv i mage och knä.

Föraren skadades svårt, han fick bland annat tarmskador. Han tvingades sedan lämna ifrån sig sin plånbok, som innehöll närmare 5 000 kronor i kontanter. Taxiföraren lämnades därefter kvar vid vägen och männen tog hans bil och fortsatte färden mot Ludvika

24-åringen, med adress i Kalmar län, och 32-åringen, som är från Borlänge, är nu åtalade misstänkta för grovt rån och försök till mord.

Åtalet mot dem gäller också grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel, vilket också den tredje mannen, en 25-åring från Borlänge, är åtalad för.

På måndag inleds en tre dagar lång rättegång mot de tre männen.

dalanytt@sr.se