Falun

Hoppet lever för Zakrisdalsverken

Än är det inte kört för Zakrisdalsverken i Falun, som i slutet av förra veckan begärdes i konkurs. Just nu jobbas det för fullt för att hitta en köpare och enligt konkursförvaltaren så finns det flera intressenter.

- Det finns flera stycken som är intresserade säger Anders Olsson som är advokat och konkursförvaltare för Zakrisdalsverken.


Han betonar att det inte är aktuellt med varsel för de anställda i Falun i dagsläget.

Zakrisdalsverken är ett industriföretag som tillverkar bakaxlar åt Scania. Företaget har drabbats hårt av krisen inom fordonsindustrin och försattes alltså i konkurs i slutet av förra veckan.

Zakrisdalsverken som har cirka 80 anställda i Falun och 90 i Karlstad kommer att fortsätta bedriva verksamheten i Karlstad.

I Falun är produktionen fortfarande igång och bedrivs tillsvidare av konkursförvaltaren.

- Vi ser det inte som att det är kört överhuvudtaget utan vår ambition och förhoppning är att en av de intressenter som vi pratar med ska gå in och förvärva verksamheten, säger Anders Olsson.

Han berättar att de arbetar skyndsamt för att hitta en snabb lösning.

- I morgon ska vi träffa Scania och då fortsätter diskussionerna med de intressenter som vi har och jag hoppas verkligen på en lösning så att de anställda får behålla sin arbeten.

Är det troligt att ni hittar en köpare?

- Ja det vill jag påstå, inom en väldigt snar framtid, säger Anders Olsson.

Dalanytt
dalanytt@sr.se