Malung-Sälen

Trafikutskott diskuterar flygplats

Just nu besöker de socialdemokratiska ledamöterna i Riksdagens trafikutskott Malung-Sälens kommun. Kommunen vill visa på sina behov av kommunikationer som till exempel en flygplats.

Kommunen vill alltså visa på vilka möjligheter till regional utveckling de har och finner då Trafikutskottet lämpligt.

Lena Hallengren är ordförande i utskottet som igår hade en heldag där de bland annat åkte helikopter över fjällen och bil på vägarna för att få en bra överblick över kommunen.

- Det här är en viktig del av Dalarna som har stora behov av infrastruktur på olika vis, så det är klart att det här intresserar oss i Trafikutskottet väldigt mycket, säger hon.

- Jag kan se många behov här och igår pratade vi mycket om behovet av en flygplats och som jag ser det skulle en flygplats här kunna bära sig med en viss målgrupp. Rent kommersiellt är känns det inte som något risktagande.

Kurt Podgorski som är kommunalråd i Malung-Sälen berättar att kommunen är glad över möjligheten att få träffa Trafikutskottet.

- Vi ska försöka informera brett om vägnätet, traditionellt näringsliv och besöksnäring och så ska vi också prata lite järnväg och allmän kommuninformation, säger Kurt Podgorski.

Dalanytt
dalanytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista