Malung

Skidlärarutbildning på g i Malung

Till hösten kommer gymnasiet i Malung-Sälens kommun att starta en - för landet helt unik, skidlärarutbildning. Utbildningen ska starta hösten 2010 och det ska finnas plats för tio elever.

Ann-Louise Eklund är ordförande i Barn- och utbildningsnämnden i Malung-Sälens kommun och hon berättar att nämnden tagit beslut om att Malung-Sälens gymnasieskola ska införa en skidlärarutbildning inom ramen för handelsprogrammet med inriktning turism.

Kommunen har bra samarbete med turistnäringen och Svenska liftanläggningars organisation -SLAO på fjället, och där har de sett att det finns ett stort behov av utbildade skidlärare som är utbildade inom hela konceptet, som kan jobba dels med försäljningsbiten och tursimbiten och så på toppen skidlärarutbildningen.

- Då kommer ungdomarna att bli anställningsbara direkt i och med att det finns ett stort behov av den här personalen, säger Ann-Louise Eklund.

- Det är jättebra när kommun och näringsliv kan samarbeta på det här sättet, att man anpassar gymnasieprogrammen efter det arbetsliv som finns, säger hon.

Dalanytt
dalanytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".