Bra år för Dalarnas försäkringsbolag

Trots att förra året präglades av finanskris och lågkonjunktur gjorde Dalarnas Försäkringsbolag ett av sina bästa resultat någonsin. Bolaget gjorde en vinst på en halv miljard och kunderna får i snitt en dryg tusenlapp var i återbäring.

– 2009 har varit ett väldigt bra år för Dalarnas försäkringsbolag. Även om vi märker en allt tuffare konkurrens, säger VD Anders Stigers.

Dalarnas Försäkringsbolag gjorde en vinst på 503 miljoner kroner under förra året. Och det är på försäkringarna de tjänar pengar.

2009 blev också ett år med ovanligt få stora skadeärenden. Och börsuppgången har gett klirr i kassan. Värdet steg med 13,8 procent eller 533 miljoner kronor. Det gynnar de 138.000 kunderna som får dela på 145 miljoner kronor i återbäring. Det blir i snitt en dryg tusenlapp per kund.

Bolagets bankverksamhet växer. När andra banker tappar kunder ökade Dalarnas med 19 procent, och består nu av 27.827 kunder.

– Vi har nog haft lite nytta av den turbulens som har varit hos andra banker. Vi har ju sluppit diskussionen om eventuella felsatsningar, säger Anders Stigers.

Johannes Rosendahl
johannes.rosendahl@sr.se