innebandy

IBF Falun steget närmare slutspel

IBF Falun hade chansen att ta ett jättekliv mot slutspel vid vinst mot konkurrenten Pixbo. Laget såg också ut att gå mot en säker seger, men tappade 7-3 till 7-7 i slutet. I stället för full pott blev det två poäng, Rasmus Enström lyckades avgöra för IBF i förlängningen.

Falun tog ledningen efter sju minuter genom Patrik Malmström och Mattias Carlgren utökade till 2-0 drygt en minut senare. 

IBF släppte sedan in Pixbo i matchen och hemmalaget kom tillbaka till 2-2 i första halvan av mittenperioden. Men Faluns svar dröjde inte länge, efter bara 15 sekunder satt laget i förarsätet igen efter mål av Mattias Helgesson. Patrik Malmström utökade också ledningen till 4-2 strax innan pausvilan.

Falun såg ut att gå mot en säker seger efter att Christian Wagneryd gjort 7-3 i mitten av tredje perioden. Istället rasade laget samman och Pixbo tog ikapp försprånget med fyra mål på knappt sex minuter.

Men det skulle bli seger ändå, Rasmus Enström avgjorde efter 4.34 i förlängningen. Istället för tre poäng blev det två i kampen om en slutspelsplats. Pixbo, laget som hotar på platsen under sträcket, fick med sig en mycket viktig poäng. Falun, som bara har nästjumbon Tyresö Trollbäcken kvar att möta, är nu tre poäng före Pixbo, som har två matcher kvar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista