Falu tingsrätt

Våldtäkt mot barn

En 24-årig man från Västerbergslagen dömdes i dag av Falu tingsrätt till två och ett halvt års fängelse för våldtäkt mot barn. Mannen fälldes för övergrepp på en 13-årig flicka.

Övergreppet skedde på en toalett under en fest i en villa på nyårsaftonen. Mannen och flickan var obekanta med varandra.

Flickan som druckit alkohol och blivit påverkad blev kvar huset när de andra festdeltagarna hade begett sig ut för att titta på fyrverkerier. Det var då övergreppet skedde.

Falu tingsrätt anser det styrkt att flickan med våld dragits in på toaletten och där utsatts för ett sexuellt handlande som kan jämföras med samlag. Flickans egen berättelse och ett rättsintyg, om rivsår i nacken och blåmärken på armarna, talar enligt rätten för det.

Mannen har nekat till brott men sperma från honom har påträffats på toaletten.

Han döms alltså till två och ett halvt års fängelse, för våldtäkt mot barn, och ska betala ett skadestånd på 115 000 kronor till flickan.

Reporter Mats Åkergården
mats.akergarden@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".