Marie Palm twittrar åt Avesta kommun. Foto: Eva Rehnström
Avesta

Bara Avesta twittrar i Dalarna

Allt fler kommuner använder Facebook och Twitter. Men än så länge är det bara Avesta här i länet som hängt på den trenden. I Avesta går det numera att följa kommunen på Twitter.

Twitter är som en mikroblogg på nätet där man mycket kortfattat skriver vad man håller på med samtidigt som man kan ta del av vad andra gör. Man får max skriva 140 tecken när man twittrar så det är inget för den som vill skriva längre inlägg.

Idag finns 42 kommuner i landet registrerade på Twitter, men bara en här i länet, Avesta kommun. Marie Palm är informatör där och det var hon som kom med idéen att kommunen skulle börja twittra.
– Vi har ju massa olika kanaler och det här är ett tillägg till det, säger Marie Palm.

Även om Avesta kommun bara är i startgropen när det gäller att twittra så är det redan några  privatpersoner och andra kommuner som följer kommunens twitter. Hitills har inga frågor kommit in men förhoppninsvis kommer även det att ändra sig, säger Marie Palm.
Hon är också övertygad om att fler kommuner kommer att börja twittra framöver.
– Det är jag absolut säker på, säger Marie Palm. 

Eva Rehnström
eva.rehnstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".