Mora

Vill locka ungdomar till konfirmation

Kyrkan i Mora ska satsa på konfirmation med skid- och internetprofil för att locka fler ungdomar.

Att kyrkan kan erbjuda mer än bara traditionell konfirmation är något som krävs idag tror Karolina Pernling som är skolpräst i Mora församling.

- Ungdomar har så mycket idag så jag tror att vi måste hitta komplement i samarbete och samverkan så att vi inte konkurrerar med varandra, säger hon.

Hon menar att många ungdomar vill konfirmera sig men kan inte på grund av olika skäl, som att de till exempel behöver träna eller ska spela matcher.

- Om vi kan hitta samarbetet och komplettera varandra så vinner nog alla parter på det, säger Karolina Pernling.

Församlingen i Mora har haft konfirmation med innebandyprofil sedan 2008 och nu är det alltså dags att börja samarbeta med IFK Mora för att också kunna erbjuda skidprofil.

Men en kanske ännu mer nytänkande satsning som man hoppas få igång till hösten är konfirmation med internetprofil, alltså konfrimation som sker över internet.

- Man samtalar om bibeln och kring tro och värdefrågor fast via nätet, säger Karolina Pernling och förklarar att konfirmanderna då kan få uppgifter som de jobbar med hemma, man har chattfunktioner och sedan träffas man på läger och har LAN-helger.

Dalanytt
dalanytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".