Misshandlade familjen med kniv

En 38-årig man i Ludvika är misstänkt för att pryglat sina barn vid flera tillfällen, kastat kniv mot en av dem och slagit och hackat en kniv i handen på sin hustru. Han är nu åtalad för grov kvinnofridskränkning och fridskränkning.

Enligt åtalet har han misshandlat sin hustrun och sina fem barn vid ett stort antal tillfällen.

Det handlar brott som åklagaren hävdar har begåtts i familjens bostad från juni i fjol till februari i år.

Åtalet är en lång katalog av våld, som hustrun och barnen utsatts för under den perioden.

Mannen misstänks för att vid upprepade tillfällen ha sparkat kvinnan och dunkat hennes huvud i en vägg. Han ska också ha hackat en kniv i hennes ena hand.

Hans våld mot de fem barnen, tre styvbarn och två egna, som är i åldrarna sex tiill femton år är också omfattande. Enligt åtalet har han pryglat alla barnen på ryggen med ett bälte vid ett stort antal tillfällen.

Framför allt är det två styvdöttrar, som farit illa. De ska ha blivit sparkade och slagna upprepade gånger och utsatta för dödshot. Enligt åtalet ska mannen bland annat ha kastat en kniv mot en av flickorna.

Brotten är så allvarliga att mannen inte bör få stanna i Sverige utan utvisas, skriver åklagaren i sin stämningsansökan.

På onsdag inledes en tre dar lång rättegång om det här familjevåldet.

dalanytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".