Falun

Ortsbor får berätta om sin bygd

Sedan i mitten av februari har det arrangerats möten i olika byar, där kommuninnevånare ges chansen att diskutera delar av kommunens kommande översiktsplan tillsammans med kommunen. Igår kväll fick Bjursås invånare chansen att delta.

Lotta Brunk och Andreas Ahlstam från planavdelningen i kommunens stadsbyggnadskontor höll i trådarna. De har varit runt för att samla in kunskap från ortsborna om bland annat landskapet i deras bygd.

- De kan markerna där de vistas och verkar bättre än oss. På så vis kan vi få ett så bra kunskapsunderlag som möjligt, säger Andreas Ahlstam.

- Underlaget ska så småningom arbetas in i en kommande översiktsplan , säger Lotta Brunk.

Och det kan handla om alltifrån vindkraftverk till strandskydd.

Till mötet i Bjursås dök det upp fem åhörare och i Aspeboda kom det bara en person för att lyssna. Men det här är ingenting negativt, tycker Lotta Brunk och Andreas Ahlstam.

- Nej, även om det kommer ganska få personer är det alltid intressant att höra vad de har att säga, berätta Andras Ahlstam.

Dalanytt
dalanytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista