Ishockey

Mora föll i förlängningen

Det blev en bitter förlust för Mora i den första matchen mot Almtuna.

Laget var i tvåmålsledning två gånger under matchen men Almtuna lyckades kvittera och ta tillställningen till förlängning. Tolv minuter in på övertiden så slog gästernas Robert Kimby till i numerärt överläge och avgjorde den första matchen i bäst av tre vilket innebär att Mora måste vinna på fredag i Uppsala för att få till en tredje match.

Det var Mora som började bäst och ledde rättvist med 2-0 efter första perioden. Almtuna fick dock en smakstart på mittakten och hade kvitterat innan fem minuter var passerade.

Mora hade ändå kvar en ledning med 4-3 inför sista perioden men tappade in kvitteringen bara 46 sekunder in i tredje. Resterande del av den perioden blev bevakande och förlängningen var oundviklig.

Väl inne i övertidsperioden var det Mora som var det bättre laget men Almtuna grep det halmstrå som erbjöds då man fick spela numerärt överläge. Matchvinnaren Robert Kimby var självklart nöjd och såg fram emot att få jobba hårt på fredag igen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista