Knivhuggen mamma anmäler BUP till socialstyrelsen

Mamman som i november i fjol blev knivhuggen i halsen av sin tonårige son i Ludvika anmäler nu Barn- och ungdomspsyk, BUP, i Falun till socialstyrelsen.


Mamman menar att hennes pojke inte fått den hjälp han behövde och hon anser att BUP har ansvar för det som hänt.

- När jag nu efteråt har tagit del av journalanteckningar så vill jag att socialstyrelsen, som är tillsynsenhet via medicinalrådet, ska titta över vad som hände på avdelning 68 i falun när min son blev utskriven, säger mamman till Dalanytt.


Det var den 17 november som den då 16-årige sonen berättade för sin mamma att han inte orkade leva längre och att inte hade sovit ordentligt de senaste dygnen. Mamman sökde då vård för sonen och fick det också.


Pojken tvångsomhändertogs och vårdades ett par dygn på Säters sjukhus. Men när han kom till barn- och ungdspsyk i Falun, avdelning 68, då skrevs han ut.


De mediciner han fick med sig hem sades vara helt ofarliga. Men det var de inte säger mamman.Några dagar efter hemkomsten högg sedan pojken sin egen mamma i halsen när hon låg och sov.


Mamman ser det mer som att det är de ansvariga på barn- och ungdomspsyk i Faluns fel att det gick som det gick.


- Det är hemskt att det har hänt och det är hemskt att pojken måste leva med det. Men det jag känner är värst är att psykiatrin i Sverige inte fungerar och att man skickar hem en pojke som har psykotiska tendenser. Så jag är arg för att de inte höll kvar pojken inom vården, säger mamman.