1 av 2
2 av 2
Lars Jobs lämnar över till Pontus Selderman. Foto: Stefan Ubbesen.
Lerdalsstämman

Rättvik invaderades av spelmän

Under ett intensivt dygn har Hotell Lerdalshöjden i Rättvik varit fyllt av flera hundra spelmän och dansare som deltagit i årets Lerdalsstämma. Dessutom utsågs Dalarnas spelmansförbunds nya ordförande.

Det är femte året i rad som den gått av stapeln och hela kvällen igår och en lång bit in på natten har det spelats överallt i hotellet.

Innan stämman hade Dalarnas Spelmansförbund sin årsstämma och då klubbades det igenom att Lars Jobs efter 21 år som ordförande nu lämnar över det jobbet till Pontus Selderman.

- Jag har gått vid Lasses sida i tio år så jag hoppas att jag lärt mig lite av det han kan, säger Pontus Selderman, som hoppas kunna föra vidare kunskaperna på bästa möjliga vis.

- Det känns skönt att kunna få lämna när man själv avgör det, säger före detta ordföranden Lasse Jobs. Speciellt när man vet att man har en duktig efterträdare som man vet har alla möjligheter att lyckas mycket bra.

Pontus Selderman berättar att han inte kommer att förändra särskilt mycket men som ordförande vill han framöver satsa på ungdomarna och spelmanslagen.

- Det är där som hela vår rörelse bedrivs, säger han. Vi ska göra allt för att spelmanslagen får bästa möjliga förutsättningar för att bedriva sin verksamhet.

Dalanytt
dalanytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista