1 av 2
2 av 2
Helen Martinsson. Foto: Eva Larsen
Bjursås

Kylan orsakade besökstapp

Den snörika vintern i år har lett till ökad konkurrens för skidanläggningen i Bjursås. Vissa skidåkare har hellre valt att åka på hemmaplan istället för att besöka Dalarna.

Det är framförallt kylan i december och januari som har gjort att Bjursås Skicenter har tappat turister, menar Helen Martinsson som är en av ägarna.

- Under just den här perioden har vi vanligtvis många besökare men det var för kallt så det har påverkat hela branschen, säger Helen Martinsson.

En del andra anläggningar i länet som Romme Alpin och Säfsen Resort AB har tvärtom haft fler besökare hittills under den här säsongen jämfört med föregående år.

Bjursås Skicenter har tappat cirka 6-7 procent av besökarna och i pengar handlar det om cirka 600 000 kronor under perioden december till februari.

Helen Martinsson tror nu att Bjursås skicenter ska kunna ta igen en del av tappet i mars månad istället.

- Folk är fortfarande sugna på att åka skidor så fram till påsk tror jag att vi kommer att ha en hel del skidåkare här, säger hon.

Dalanytt
dalanytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".