Pappersbruket Fors i Avesta Foto: Alf-Jan Hansson

Pappers varslar om blockad

Fackförbundet Pappers har idag varslat motparten Sveriges Skogsindustrier om partiell arbetsnedläggelse i form av övertidsblockad, blockad mot nyanställningar och blockad mot inhyrning av personal. I Dalarna berörs pappersbruken i Kvarnsveden, Grycksbo och Fors av varslet.

Blockaden omfattar samtliga arbetsställen inom papper och pappersmasseindustrin.

– Vi hoppas på att kunna komma överens med motparten om att få stopp på rundandet av LAS. Godtycke och rättslöshet hör inte hemma på Pappers avtalsområde eller på svensk arbetsmarknad överhuvudtaget. Vi måste åtgärda problemen innan de växer till ohanterliga proportioner. Dessutom vill vi höja lönerna för de lägst avlönade i vår bransch. Det är två av de rättvisefrågor som våra medlemmar kräver en lösning på, säger Pappers förbundsordförande Jan-Henrik Sandberg.

Pappers har drygt 1500 medlemmar i länet. Om parterna inte kommit överens träder varslet i kraft om två veckor, den 5 april.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".