Hälsodag ska göra Hedemoraborna friskare

De företag som satsar på alternativa behandlingsformer tillhör en bransch som förtjänar uppmärksamhet. Det tycker företaget Hedemora Näringsliv.
Därför arrangeras Hälsodag 2004 i Tingshuset i Hedemora idag och ett 30-tal hälsoföretag från Södra Dalarna får visa upp sin verksamhet.

Ett av syftena med hälsodagen är naturligtvis att skaffa fler kunder till företagen. Men Hans Anger, Hedemora Näringsliv AB, säger att om man lyckas med det så når man även ett annat, mer allmänt mål.
- Vi hoppas att vi ska få en friskare befolkning i Hedemora. Vi vet att den traditionella hälsovården inte räcker till och då är det värt att göra den här satsningen.


Hedemora Näringsliv AB har tidigare skickat ut en tidning kallad Liv & Hälsa till Hedemoraborna. En guide till komplementär Hälsovård i Hedemorabygden kallas tidningen på omslaget, och den innehåller beskrivningar av allt ifrån kiropraktik och massage till healing och självhypnos.
Under Hälsodag 2004 får Hedemoras företag i branschen chansen att visa upp sig och besökarna i Tingshuset kan bland annat få information om homeopati eller prova på akupressur.


Att Hedemora Näringsliv AB har valt att hjälpa just hälsobranschen på det här sättet är ingen slump. Hans Anger berättar att det är det en bransch under utveckling och att just de här hälsoföretagen ofta behöver lite extra hjälp för att slå igenom.
- Det är små företag som jobbar med små och enkla medel. Det är lite livsstilsföretag där man själv har haft problem och fått hjälp och då vill man sprida den kunskapen till andra, säger Hans Anger.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".