Innebandy

IBF Falun fixade en femte match

Det blev en högdramatisk match i kvartsfinalserien mellan IBF Falun och AIK. När slutsignalen ljöd så stod det 6-6 och efter en mållös övertidsperiod fick de 2238 i publiken uppleva en straffläggning som innnehöll allt.

Falun hade greppet om matchen målmässigt nästan hela tiden. Det var också hemmalaget som inledde bäst och i numerärt underläge kunde ta ledningen efter mål av Christian Wagneryd.
AIK tog över den andra halvan av perioden och kvitterade också rättvist men med 25 sekunder kvar lyckades Andreas Johansson hitta rätt och åter ge Falun ledningen.

Andra perioden bjöd på fem mål och många spelvändningar. När Falun i numerärt överläge kvitterade till 4-4 så blåstes det nytt liv i hallen där nervositeten dominerat en stund efter AIK's tre raka mål.

I den tredje perioden började AIK bäst. Fredrik Djurling fixade ledning efter knappt sex minuter men Eric Björk såg till att med två raka mål på mindre än två minuter föra Falun mot segern. Dock tappade man bort Karl-Johan Nilsson i AIK's slutforcering och till slut avgjordes det hela alltså på straffar.

Faluns straffmålskyttar var Eric Björk, Johannes Skog och Rasmus Enström. Johan Rehn i Faluns mål storspelade och radade upp räddningar samtidigt som Faluns straffläggare ibland nästan retfullt enkelt rundade AIK-målvakten.

Nu väntar en avgörande match på fredag i Solnahallen då det ska bli klart vilket av lagen som får ta klivet till semifinalspel.

Tyvärr fick matchen ett tråkigt efterspel då en AIK-spelare slog till en åskådare med sin klubba. Situationen polisanmäldes direkt på plats och frågan är nu bara vad åtgärden kommer att vara. Det är tråkigt för sporten att incidenter likt denna ska behöva inträffa och det ligger ett stort ansvar på spelare och ledare att föregå med gott exempel. Förhoppningsvis kommer innebandyns tävlingskommitté med ett snabbt beslut i ärendet.

dalanytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".